Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Fiscaal Adviseur

  • niveau Postbachelor
  • duur 10 maanden
  • studiebelasting 8 uur per week
  • studiekosten 4.175,-
  • Bekijk alle startdata en locaties
    • 25-04-2024 Breda Formeel Recht
    • 06-06-2024 Breda Erfbelasting
Download brochure
Opleiding Fiscaal Adviseur
Iets voor jou?
  • Je bent accountant, belastingconsulent, controller of financieel deskundige.
  • Je hebt in jouw werk veel met belastingen te maken.
  • Je wilt erkend belastingadviseur worden voor het midden- en kleinbedrijf.

Belastingzaken zijn complex. Als fiscaal adviseur moet je alert zijn op wijzigingen en feilloos de link kunnen leggen naar de specifieke situatie van jouw cliënt. Deze modulaire en praktijkgerichte opleiding Fiscaal adviseur helpt je hierbij.

Fiscaal adviseur opleiding

De opleiding Fiscaal adviseur wordt aangeboden binnen het samenwerkingsverband van het Fiscaal Studie- en Documentatiecentrum (FSDC). Alle docenten zijn werkzaam in de belastingpraktijk. Na het succesvol afronden van deze opleiding mag je de beschermde titel Fiscaal Adviseur (FA) voeren.

Waarom een opleiding Fiscaal adviseur?

Belastingzaken kennen een geheel eigen problematiek. Je moet alert zijn op wijzigingen in het belastingstelsel en feilloos de link kunnen leggen naar de specifieke situatie van jouw organisatie of de onderneming van jouw cliënt. Soms kan het zijn dat je kennis tekortschiet. Of je wenst net wat extra zekerheid over jouw kennis. Je kunt dan kiezen voor een cursus fiscaal adviseur, maar denk ook eens na over een volledige opleiding Fiscaal Adviseur (FA). Deze opleiding van Avans+ biedt jou kennis en zekerheid op het professionele niveau waar jij naar op zoek bent.

Wat leer je tijdens de Fiscaal adviseur opleiding?

De opleiding Fiscaal adviseur maakt van jou een succesvol belastingexpert en erkend belastingadviseur voor het MKB. Met de beschermde titel Fiscaal Adviseur ben je gekwalificeerd om alle denkbare belastingzaken te verzorgen. De jaarlijkse belastingaangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting en de aangifte voor de loonbelasting en de omzetbelasting kennen voor jou geen geheimen meer.

 

Lees meer
Praktische informatie
    Doelgroep

    Doelgroep

    Je bent accountant (MKB-accountant, interne accountant, accountant in business), belastingconsulent, controller of financieel deskundige. Je hebt in jouw werk veel met belastingen te maken en wilt erkend belastingadviseur worden voor het midden- en kleinbedrijf.

    Werkvorm

    Werkvorm

    Je leert aan de hand van praktijkvoorbeelden en praktijkopdrachten de structuur van de verschillende belastingwetten doorzien. Ook leer je wetteksten interpreteren. Jij en mededeelnemers brengen zelf cases uit de praktijk in.

    Toetsing opleiding Fiscaal adviseur

    Je sluit de modules af met een landelijk georganiseerd schriftelijk examen. Het FSDC organiseert voor ieder examen een examentraining (deelname is facultatief).

    Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

    Studiebelasting

    Studiebelasting

    Deze opleiding bestaat uit 26 bijeenkomsten in Breda op donderdag van 18.30 - 21.30 uur.

    Naast deze bijeenkomsten ben je ongeveer 8 uur per week kwijt aan zelfstudie.

    De examens vinden op maandag of dinsdag plaats in Utrecht. De facultatieve examentrainingen van het FSDC zijn op zaterdag in Utrecht.

    Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

    Studiekosten

    Studiekosten

    De kosten voor de opleiding Fiscaal adviseur zijn als volgt:

    • Opleidingskosten: € 4.175-.

    De factuur ontvang je voor aanvang van de opleiding.

    Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW.

    Vanuit het FSDC zal gefactureerd worden: Leermiddelen van € 745,00 (excl. 9% btw en verzendkosten), landelijke examens van € 190,00 per stuk en examentrainingen van € 95,00 per training.

    Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% boven op de opleidingskosten.

    Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

    Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

    Diploma

    Diploma

    Als je voor een examen slaagt ontvang je een certificaat. Deze certificaten blijven 3 jaar geldig. Heb je de opleiding Fiscaal Adviseur in zijn totaliteit afgerond? Dan ontvang je het diploma Fiscaal adviseur van het Fiscaal Studie- en Documentatiecentrum (FSDC). Je mag jezelf dan Fiscaal Adviseur (FA) noemen. Dit is een beschermde titel, ingeschreven bij het Benelux Merkenbureau.

     

    Resultaat

    Resultaat

    Na de opleiding Fiscaal adviseur ben je belastingexpert en erkend belastingadviseur voor het midden- en kleinbedrijf. Je bent gekwalificeerd om alle belastingzaken te verzorgen, zoals de jaarlijkse belastingaangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting en de aangifte voor de loon- en omzetbelasting.

    Contact

    Contact

    Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

    Programma

    Deel 1

    In het eerste deel van de opleiding worden onderstaande modules behandeld. Het is mogelijk om slechts één of enkele modules van uw keuze te volgen:

    • inleiding
    • inkomstenbelasting (niet-winst) en winst uit aanmerkelijk belang
    • loonbelasting
    • inkomstenbelasting (winst uit onderneming)

    Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

    Programma Fiscaal adviseur
     

    Deel 2

    In het tweede deel van de opleiding worden onderstaande modules behandeld. Het is mogelijk om slechts één of enkele modules van uw keuze te volgen.

    • vennootschapsbelasting, dividendbelasting, internationaal belastingrecht
    • omzetbelasting
    • formeel belastingrecht
    • successie- en schenkingsrecht en belastingen van rechtsverkeer

    Programma Fiscaal adviseur 2
     
    Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
    • De opleiding geeft een theoretische basis, waaraan ik in de praktijk veel heb. Je krijgt een duidelijk overzicht van de materie wat je goed kunt toepassen in adviezen die je geeft.

      Doris Steffan
      Fiscaal Adviseur
    • De opleiding fiscaal adviseur is goed afgestemd op de praktijk en alle facetten komen aan bod. Mijn ervaring is dat ik mijn klanten nu nog beter van dienst kan zijn.

      Kees van Dalen
      Fiscaal Adviseur
    • Alles was duidelijk en goed geregeld.

      Isabelle van Beek
      Assistent Accountant
    Download brochure Inscrijven