Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Contract­management

5
1 review
  • niveau Postbachelor
  • duur 8 dagdelen
  • studiebelasting 10 uur per week
  • studiekosten 2.150,-
  • Bekijk alle startdata en locaties
    • 15-10-2024 Breda
    • 15-10-2024 Utrecht
Download brochure
Opleiding contractmanagement
Iets voor jou?
  • Contractmanagement neemt voor jou een centrale rol in tijdens projecten.
  • Je wilt meer inzicht krijgen in de basisprincipes van goed contractmanagement.
  • Binnen jouw organisatie is er behoefte aan meer contractbewustzijn.

In de bouw draait het voor aannemers allang niet meer alleen om de techniek. Andere activiteiten worden steeds belangrijker, zoals bijvoorbeeld contractmanagement. Het zorgt voor een juiste toedeling van rechten en plichten van partijen. Wijzigingen in het beleid van de overheid en de toepassing van nieuwe contractvormen in de bouw leiden tot gewijzigde verhoudingen tussen de aannemer en de opdrachtgever. Zo eist een overheidsopdrachtgever door beperkingen in de financiële vrijheid voor elke uitgave verantwoording. De aannemer krijgt op zijn beurt steeds meer verantwoording in de realisatie van projecten en draagt meer risico. Allemaal aspecten waarvoor goed contractmanagement noodzakelijk is.

Wat is contractmanagement

Een organisatie dient contractmanagement breed te dragen. Het vastleggen van feiten, het signaleren van afwijkingen en dergelijke, zijn alledaagse werkzaamheden die een essentieel onderdeel vormen van contractmanagement. Contractueel bewustzijn van een projectorganisatie draagt bij aan succesvol contractmanagement. Dit leidt tot een meer zakelijke verhouding tussen de aannemer en de opdrachtgever, waarbij de overeenkomst met haar voorwaarden van belang is.

Opleiding contractmanagement

Tijdens onze opleiding Contractmanagement gaan we uit van deze centrale rol van contractmanagement. Je leert hoe je de rechten en plichten van beide partijen bewaakt, toeziet op een juiste interpretatie van de bepalingen en een goede onderbouwing verzorgt van de standpunten.

Lees meer
Praktische informatie
    Doelgroep

    Doelgroep

    De cursus contract management opleiding is interessant voor uitvoerende personen tijdens een project, zoals werkvoorbereiders, projectcoördinatoren, (hoofd)uitvoerders, projectleiders, contractmanagers in de bouw en installatietechniek.

    Werkvorm

    Werkvorm

    Je sluit aan bij module 2 van de opleiding Hoger bouw projectmanagement. De lessen die je volgt beslaan 8 van de 12 dagdelen van de module wet- en regelgeving en juridisch contractmanagement.

    Na een korte theoretische inleiding over privaatrecht, publiekrecht en bouwrecht werk je voortdurend met eigen business- en praktijkcases. De bijeenkomsten zijn interactief en praktijk- en rendementsgericht. Je leert veel van elkaar. Je krijgt les van een deskundige met veel ervaring in contractmanagement in de bouwsector. Gedurende de opleiding cursus Contractmanagement ontvang je van deze deskundige onderbouwde feedback en begeleiding.

    Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

    Studiebelasting

    Studiebelasting

    De bijeenkomsten worden gegeven volgens een vooraf opgesteld rooster tussen van 14.00-17.00 uur en/of van 18.00-21.00 uur.

    Naast de bijeenkomsten dien je in totaal circa 10 uur per week te reserveren voor zelfstudie.

    Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

    Studiekosten

    Studiekosten

    De kosten voor de opleiding Contractmanagement zijn als volgt:

    • Opleidingskosten: € 2.150,-
    • Arrangementskosten: € 208,-

    Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

    Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

    Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

    Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

    Diploma

    Diploma

    Na succesvolle afronding van de cursus contract management opleiding ontvang je het certificaat Contractmanagement.

    Resultaat

    Resultaat

    Na de opleiding Contractmanagement heb je inzicht in de basisprincipes van goed contractmanagement. De cursus verhoogt niet alleen het contractbewustzijn, maar geeft ook enkele tools voor toepassing van contractmanagement binnen jouw organisatie. Je weet hoe je om dient te gaan met juridische aspecten rondom projecten. Dit resulteert uiteindelijk in een hoger rendement door betere onderbouwing en snellere afhandeling van discussies. Zo voorkom je ook makkelijker arbitrages.

    Contact

    Contact

    Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

    Programma

    In het eerste onderdeel leer je over de verschillende vormen van contracten en hoe een contract tot stand komt. De volgende onderwerpen komen aan bod:

    • Contractvormen
    • Totstandkoming overeenkomst
    • Verantwoordelijkheden en verplichtingen

    In het tweede onderdeel wordt ingegaan op de fase nadat een contract is afgesloten. Welke risico’s loop je en hoe pak je het beheersen hiervan aan. Dit wordt behandeld aan de hand van de volgende onderwerpen:

    • Risicobeheersing
    • Proces- en projectmatige aanpak
    • Verschillende fasen

    programma Contractmanagement dag 1
     

    Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

    5
    1 review
    Download brochure Inscrijven